Mätta i magen


Med små barn så får man ofta följa mat och sovklockan . Rätta sitt liv efter det :) . Ett tips är att innan fotograferingen gett den lilla att äta för att hålla humöret uppe. Och att ha med sig lite att tugga på under fotograferingen ifall den lilla behöver. Jag tar gärna emot tips på vad er lilla tycker om så har jag lite med mig som kan passa.

Fm eller em?


Min erfarenhet av mina barn och andras barn är att oftast är de pigga på fm men vi är alla olika och såklart gäller det även barnen. Låt gärna den lilla ta en liten vilopaus innan vi fotograferar. Ofta brukar små barn sova ungefär samma tid varje dag men skulle det av någon anledning inte funka den dagen så är jag anpassningsbar. Vi vill inte ha trötta små barn under sessionen :)

Tålamodet


Små barn är ofta intensiva och blir fort trötta. En massa nytt att ta in och det tar på den lillas krafter. En fotografering tar ca 30-45 min och vi tar pauser så fort det behövs. Vi varvar alltså pauser med fotografering för att få stor variation i bilderna. Och här kan man passa på att ge lite mellan mål.

Till er föräldrar


Innan ni kommer till mig så Andas och slappna av. Barn känner av energier och allra helst från sina föräldrar. Jag vill att denna stund ska vara rolig och avslappnad. Jag kommer att närma mig barnet försiktigt och jag fotograferar på barnets villkor. Ni får gärna hjälpa till genom att göra roliga ljud mm lite bakom mig :) .