Frågor

NÄR ÄR DET BRA ATT BOKA?

Så fort du känner att du kanske vill boka en fotografering så skicka en förfrågan. Jag tar endast två bokningar i månaden då jag lägger ner mycket tid på varje kund.

Gärna 2 månader innan men såklart försöker jag ordna en tid även om det är lite snålt om tid före.

En förfrågan är inte bindande utan bara en första kontakt.

VAR SKA VI VARA?

Jag jobbar helst i naturligt ljus då det ger så mycket mjukare ljus. Har ni någon favoritplats så berätta det för mig och även vad ni önskar för slags fotografering.

Det kan vara natur, betong, strand, hemma hos er eller på någon annan plats ni älskar.

Jag kan även komma med förslag då jag har lite olika platser jag gillar.

En plats som är vacker i verkligheten kanske inte är den bästa för kameran utan det beror så mycket på ljuset och omgivningen.

FÖRBEREDA?

Är det barn med i bilden så vinner man mycket på att de är utvilade och mätta. Berätta gärna att de kommer träffa mig och jag kommer att närma mig försiktigt så de slappnar av lite. Är barnet lite tveksam och lite motsträvig så är det helt normalt. Jag låter det ta den tid det tar.

Funderar du på hur du själv ska förbereda dig så det enda du behöver tänka på är att komma på utsatt tid och tänka att detta blir kul :)

HUR BOKAR VI?

Ni bokar via det formulär som finns på sidan eller mailar mig på leilasfoto@gmail.com. Vill du hellre ringa så är mitt nummer 073-8952995

En förfrågan är inte bindande utan bara en första kontakt.

VAD HÄNDER VID SJUKDOM?

i kan alla bli sjuka och jag vill att alla ska må bra under vår stund. Jag har fri ombokning om det skulle vara så att någon av oss är krasslig eller om livet ställt till med något annat.

VAD MENAS MED HÖGUPPLÖSTA BILDER OCH SKÄRMUPPLÖSTA?

Högupplösta bilder har större format och används framför allt för stora förstoringar medan lågupplösta levereras i mindre och lättare format och är användbara för mindre framkallningar och på internet.

VILKEN TID ÄR BÄST?

Ljuset i bilder är så mycket viktigare än man tror och det gör stor skillnad på vilken tidpunkt då ljus och färg förändras över dagen. Starkt solljus tycker inte kameran om och det skapar bara fula skarpa skuggor i ansiktet, så skulle vi mot förmodan fota mitt på dagen så söker jag lite skugga.

Har man nu bestämt sig för att boka en fotograf så tycker jag man ska tänka lite på slutresultatet och gärna lägga fotograferingen ca 1.5 timmer för solnedgång eller efter soluppgång.

Är det barn med i bilden så kan det vara svårt att fota lite senare så såklart anpassar vi tiden efter dom.

Höst, vinter, vår eller sommar? Alla årstider passar :)

JAG ÄR OVAN.

Jag hjälper dig/er med hur du ska stå eller sitta. Och även gå. Är jag tyst så är det för att ni gör rätt. Jag använder inte massa poser men jag kanske kryper närma för att lägga nåt tillrätta. Jag kommer även att babbla hela tiden så det kommer gå galant.

Önskemål är välkommet. Så bara ut med det:)

Jag kommer fota er stående, sittandes och kanske gående. Och brukar börja med stående där jag håller mig lite på avstånd.

Jag har med mig filt att sitta på. Paraply om det regnar och lite att stoppa i magen om energin tryter.

Pauser tar vi då det behövs och jag kommer byta objektiv bl.a så det blir automatiskt små pauser.

HUR LÄNGE HÅLLER VI PÅ?

En fotografering brukar ta ca 1 timme men är det barn med i bilden så räkna med lite mer tid

Jag är anpassningsbar och det kommer inte att kännas stressigt utan det får ta den tid det tar.

VAD SKA VI HA PÅ OSS?

Det ni trivs i och känner er hemma i. Det rådet jag kan komma med är att undvika tröjor med tryck då det tar ifrån fokus från er. Jordnära och dova färger gillar kameran men skulle du hellre bära svart med nitar då är det också ok. Det viktiga är att du är du. Men kan ju faktiskt vara så att du vill klä dig annorlunda än du annars gör så är jag med :) Alltid kul med lite kreativitet.

Är ni en familj så försök gärna klä er i matchande färger då det gör så mycket för helhetsintrycket.

BILDLEVERANS?

Efter fotograferingen åker jag hem med en guldgruva på mina minneskort . Ca 2 veckor efter fotograferingen är jag klar med redigeringen men redan någon dag efter skickar jag en "Sneak Peek" .När bilderna är klara så laddas de upp till ett webbgalleri ca 30-50 bilder, innan dess har jag sorterat bort bilder där ni blundar mm. Här väljer ni vilka bilder ni vill ha.

Jag kommer att förklara närmare om hur det går till med urval mm när vi kommit så långt.

Själva slutfakturan skickas då jag levererar era bilder och även produkter om ni valt sådant.
Jag hoppas vi ses <3

VAD KOSTAR DET?

Det kostar 2000 kr och då ingår all planering mm inför fotograferingen plus 5 Högupplösta bilder och dessa även skärmupplösta. Sen kan man köpa till fler bilder och förstoringar