Villkor:


Användningsrätt

Kund: 

 1. I din fotografering ingår användning för privat bruk, detta innebär att du fritt får använda dina bilder för framkallning, produkter och på Internet. 
 2. Vid publicering får du gärna skriva FOTO: Leilas foto . 
 3. Bilderna får inte redigeras, beskäras eller användning av filter.
 4. Om du behöver beskära bilderna för Instagrams format så är det helt ok.
 5. Jag rekommenderar att använda labbet Qpix för egna framkallningar då många labb förstör bilderna. Var noga med att klicka i ”rör ej” då redigeringen annars kan ändras. Jag hjälper dig gärna med förstoringar från mitt labb.
 6. 

Varken kund eller fotograf får sälja bilderna vidare utan den andres godkännande.


Fotograf:

Jag som fotograf äger rätten att använda bilderna enligt punkterna nedan.

 1. För egen marknadsföring. Både digitalt och i tryck
 2. Publicera på hemsida och sociala medier såsom FB och Instagram om inte kunden säger annat.
 3. Tävlingar i fotografering

Ångerrätt och Avbokning:


Ångerrätt:

Du har rätt att ångra din bokning inom 14 dagar enligt ångerrätten och få full återbetalning på fotograferingsavgiften sen är bokningen bindande och inte återbetalningsbar.

Ångerrätten gäller inte vid nedladdning av bilder eller produkter


Avbokning:

Avbokning är kostnadsfri då det är så mycket som kan hända i livet. Oförutsedda händelser och sjukdom. 

Hela bokningsavgiften återbetalas inom 14 dagar från bokningsdatumet. 

Det går alltid att boka om till annat tillfälle om du önskar det och det kostar inget extra.


Om jag skulle bli tvungen att avboka mig som fotograf (ex. vid allvarlig sjukdom eller olycka) kommer jag att göra mitt yttersta för att hitta en ersättare åt er och betala tillbaka bokningsavgiften.

 

GDPR:

När ni bokar en fotografering hos mig, Leila Alqmvist /Leilas foto , godkänner ni att era personuppgifter lagras i minst 7 år.

Personuppgifterna omfattar bland annat namn, adress, e-post och telefonnummer då detta krävs för kommunikation, fakturering och bildleverans.

 Bilderna som mitt företag skapar går under kategorin konstnärligt skapande och omfattas inte av GDPR.

Bilderna och personuppgifterna sparas på dator och externa hårddiskar. De levererade bilderna sparas i minst två år så under den tiden finns det möjlighet att få dina bilder levererade på nytt om något skulle ha hänt med era bilder

Fakturering:

När vi kommit överens om ett datum så skickar jag en faktura på din mail på fotograferingsavgiften som garanterar din bokning. Fotograferingsavgiften är på 1000 kr.

I och med att bilderna levereras så skickas slutfakturan på din mail. Har du beställt förstoring eller USB minne så kan det ta några veckor innan de kommer på posten. 

Du har alltid 30 dagar från att fakturan skickas till förfallodagen. Fakturan skickas via Frilans Finans. 


Redigering och Bildurval:

Redigering:
 1. Inom 2 veckor efter fotograferingen kommer du få en länk på din mail till ditt privata galleri där du i lugn och ro kan titta igenom bilderna. Länken går att dela med fler personer.
 2. Bilderna kommer vara redigerade och klara vid bildvisning. Jag justerar bl.a kontrast, skärpa, toner och klonar bort sånt som inte är naturligt, såsom skrapsår mm
 3. Jag fotar i ett format som heter RAW och det är för att jag vill bevara all information i filerna. Iom detta så ser bilderna ganska tråkiga ut direkt i kameran. Jag redigerar sen bilderna i programmet PS och gör då om filerna till Jpeg format. 
 4. Alla fotografer har olika bildstilar och tekniker och då ni bokar mig godkänner ni min bildstil. Mycket beror på val av plats, tidpunkt, ljus och hur det ser ut där vi fotograferar så det är omöjligt att återskapa en tidigare fotografering.